מידי שנה יוצאים לאור לא מעט ספרים, כשחלקם טובים יותר וחלקם פחות. אך עולם הספרים נתון לטעמם האישי של הקוראים, כך שבעיני אחד הספר עשוי להיות מוצלח במיוחד ובעיני האחר מוצלח פחות. אם אתם מחפשים אחר ספרים מרתקים, כאלה שירתקו אתכם אליהם ל48 שעות לפחות, אתם במקום הנכון! ריכזנו בעבורכם 5 ספרים שתספיקו לסיים ביומיים!
מה גורם לקוראים לסיים לקרוא ספר תוך יומיים?
התשובה היא פשוטה – העניין שהספר מייצר בקורא עשוי לגרום לו לקרוא אותו ברציפות או להניח אותו בצד. כיום יש מגוון רחב של ספרים ממגוון ז'אנרים, כשכל קורא מתחבר לז'אנר אחר, ומתעמק בספרים שמעניינים אותו. את הספרים ברשימה הבאה תוכלו לקרוא תוך 48 שעות, ואם אתם נוטים לקרוא במהלך סוף השבוע, הרי שעד יציאת שבת, כבר תספיקו לסיים לקרוא את הספר במלואו. סקרנים?
"תחנה אחת-עשרה" – אמילי סנט ג'ון מנדל
הספר הכול כך מיוחד של אמילי סנט ג'ון מנדל, הוא למעשה דיסטופיה ייחודית פורצת גבולות, המגוללת סיפור מרתק בו רוב האנושות נמחקה על ידי מגפה קטלנית. אם לא די בכך, אין אינטרנט ואין שום כלי תקשורת או תחבורה, כך שעל הניצולים לשרוד בשארית כוחותיהם ולנצל את המשאבים שברשותם לטובת ההישרדות המיוחלת. הסיפור מתמקד בקבוצת שורדים שהם כולם אמנים (תיאטרון ומוזיקה) המנסים להתמודד בעולם הדיסטופי שנוצר.
לחוץ חתונה – עומר ברק
קומדיה מרתקת וקלילה שמגוללת את סיפורו של אדם לפיד, בחור שעומד לחגוג את יום הולדתו ה- 30 כשחלום אחד מלווה אותו: להתחתן. יש לרשותו 30 ימים למצוא כלה כשכל האמצעים כשרים. את התהליך מלווה חברתו הטובה, שהיא במקרה גם עיתונאית ומנצלת את המצב כדי לכתוב כתבת סיקור בנושא. מדובר בספר מצחיק, מהנה ורווי בחוויות שלא מעט רווקים או גברים בזוגיות יוכלו להזדהות עמן.
"לילות טוקיו" – ג'ייק אדלסטיין
אחד הספרים המרתקים ביותר בשנים האחרונות, הוא לילות טוקיו. הספר מעניק לקורא זווית ראיה שונה על התרבות היפנית, לצד מגוון רחב של גילויים מפתיעים שגילה אדלסטיין במהלך שהותו ביפן.
"לקום שוב בשעה סבירה" – ג'ושוע פריס
מה היה קורה אם הייתם מתעוררים בוקר אחד ומגלים שזהותכם נגנבה? בעולם הטכנולוגי בו לכל אחד מאיתנו יש כמה וכמה נכסים דיגיטליים, זה בהחלט מצב שעלול לקרות, וזה מה שקרה לפול אורורק. יום אחד מגלה פול, שנפתחו על שמו חשבונות ברשתות החברתיות – אדם מסתורי מתחזה לו ומנהל בשמו שלל חשבונות וירטואליים. והנורא מכל – פול המתחזה הוא הרבה יותר טוב מפול האמיתי. הסיפור מגולל את המרדף אחר המתחזה, תוך הבנת עולמו הפנימי.
"חיות הפלא והיכן למצוא אותן" – ניוט סלמנדרה (ג'יי-קיי רולינג)
מדובר בספר לימוד של תלמידי הוגוורטס, שנכתב על ידי ניוט סלמנדרה הקוסם (מחבר פיקטיבי), שמספר על חיות הפלא שברחו ממזוודתו כמו גם מרכז מדריך זואולוגי ייחודי.
אז מהו הספר האידיאלי ביותר בעבורכם? סיפור קומי על אדם שמחפש כלה? סיפור מודרני של גניבת זהות או בכלל דיסטופיה על הכחדת האנושות? רכשו או השאילו את הספרים שצוינו מעלה, ותיהנו מ48 שעות של קריאה מהנה ואיכותית.